Toekomst.

Er zijn in Nederland ongeveer honderd boeren die zich bezig houden met energetische landbouw. Hierbij gaat het om versterking van het bodem-plant-dier systeem met verschillende methoden die de vitaliteit van planten en dieren versterken. Zie voor meer informatie www.aquarius-alliance.com.
Alleen via energetische methodes is aan te tonen dat genetisch veranderde planten niet goed zijn. Als men ratten de vrije keus laat tussen genetisch veranderde soja en niet genetische veranderde soja dan kiezen ze altijd voor de niet genetisch veranderde soja. Dieren voelen nog wat goed voor hun is en wat niet.
Op ons bedrijf wordt het water voor de koeien energetisch opgeladen en gestructureerd door een grander water verlevendiger. Met dit water zijn al verscheidende proeven met gunstige resultaten gedaan naar de opbrengsten en ziektes van verschillende gewassen (15 tot 50 procent meer opbrengst en minder gevoelig voor ziektes). Zie ook: De boodschap van water.
Rond 1930 merkte men in Bulgarije op dat de opbrengsten van het land bewerkt met ijzeren ploegen duidelijk terug liepen ten opzichte van Turkse boeren die nog met hout ploegden. In Oostenrijk vond Victor Schauberger een speciale koperen ploeg uit. Proeven, (in 1950 met aardappels) met deze koperen ploeg op een testcentrale in Linz (Oostenrijk) gaven 30% hogere opbrengsten. Ook werden deze aardappels niet aangetast door de coloradokever, waar omringende landbouwgronden wel last van hadden. Na de dood van de uitvinder is het patent van de ploeg in handen van de kunstmest industrie gekomen en daardoor in de vergetelheid geraakt.
Wij zijn er ook achter gekomen dat door bewerkingen van grond met ijzeren apparatuur lichte magnetische velden ontstaan wat de energetische conditie van de bodem vermindert. Het is mijn overtuiging dat de achteruitgang van deze energetische gesteldheid van de bodem zorgt voor een vermindering van de kwaliteit van de gewassen die er op groeien.
De Koperen Ark, Gulde Snede Door met koper te ploegen word de energie in de bodem weer hersteld en beter. Met een aantal boeren zijn we hier mee aan de slag gegaan en we kunnen het magnetisch veld van ijzeren apparatuur nu 'ompolen' met behulp van speciale koperen buisjes. Van deze koperen buisjes (met inhoud) hebben we nu ook een langwerpige box gemaakt in de gulden snede verhouding. Deze box noemen wij de Ark.
De gulden snede is een verhouding van 1 staat tot 1,618 die men overal in de natuur terug ziet, bijvoorbeeld ook in je skeletbouw: elk vingerkootje staat ten opzichte van de volgende in de verhouding van de gulden snede. Ook de afstand van je navel tot grond en je kruin tot de grond is de gulden snede, of de verhouding van cirkels van een slakkenhuis, zonnebloem en bloemkolen. Het is de ideale verhouding (vandaar gulden snede).
Met deze Ark dus, zijn al een aantal proeven gedaan. Men heeft een proef gedaan met zieke aardappels (rhizotonia besmetting) waarvan de ene helft een aantal dagen in de Ark werd gelegd en de andere helft niet. Daarna zijn ze bij verschillende akkerbouwers uit geplant zonder dat de akkerbouwers wisten welke aardappels ze kregen. Van de aardappels die niet in de Ark hadden gelegen was nog steeds 95 % ziek. Van de aardappels die in de Ark hadden gelegen was 65% gezond.
Wij zijn zelf al een jaar in de Ark proeven aan het doen met het maken van kefir van rauwe, onbewerkte melk (kefir is een soort yoghurt).
Elke dag maak ik een liter en van die liter gebruik ik weer 5% voor de volgende liter. Dit gaat in de Ark een stuk veiliger. Normaal kunnen we het zonder de Ark 7 tot 10 dagen doorverdunnen voordat er klontjes in komen. Met de Ark kunnen we het tot wel 30 dagen doorverdunnen zonder dat het proces mislukt.
Kefir bevat een heel unieke microcultuur die zeer gezond is. Het bestaat uit twee melkzuurbacteriŽn en een gist. Men noemt het ook wel 'probiotica' omdat het preventief tegen ziektes werkt. In Canada is er onderzoek naar kefir gedaan en bij kinderen daalde het antibiotica gebruik met 75%. Wij gaan dit product binnenkort hier op de markt brengen. Het maken van deze kefir doen we in de Ark, hierdoor hopen we dat het nog gezonder wordt voor mensen.

Reactie Contact